Apple Pay instellen

Om je virtuele en fysieke kaarten te gebruiken op je Apple apparaat, moet je ze toevoegen als betaalmethode in je Wallet app

Thomas Vles | GoDutch avatar
Geschreven door Thomas Vles | GoDutch
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om je virtuele en fysieke kaarten te gebruiken op je Apple apparaat, moet je ze toevoegen als betaalmethode in je Wallet app.

1. Open de Wallet-app op je iPhone.

2. Tik op het +-pictogram. Mogelijk wordt er gevraagd om je aan te melden met je Apple ID.

3. Selecteer Een nieuwe kaart toevoegen.

4. Tik op Debetkaart of Creditkaart en tik op Doorgaan.

5. Doe een van de volgende dingen om kaartgegevens toe te voegen:

• Plaats je kaart zo dat deze in het camerakader verschijnt

• Voer de kaartgegevens handmatig in

6. Lees en accepteer de voorwaarden van de uitgever.

7. Selecteer de kaartverificatiemethode (sms).

8. Je ontvangt een sms met een eenmalige verificatiecode om je kaart toe te voegen aan je Apple Wallet. Voer de verificatiecode in om betalingen met Apple Pay te activeren.

Afhankelijk van je apparaat kan het zijn dat je extra verificatiestappen nodig hebt tijdens de installatie, zoals het bellen van support voor activering.

Zodra de set-up is voltooid, ontvang je een sms waarin wordt bevestigd dat je betaalkaart klaar is voor Apple Pay. Je kunt je kaart nu overal gebruiken waar je een contactloos symbool of het Apple Pay-logo ziet.

ā„¹ļø Als je te horen krijgt dat jouw kaart niet compatibel is met Apple Pay, dien dan een ondersteuningsverzoek in via de app of stuur een e-mail naar [email protected].

Ga naar Apple Support voor meer gedetailleerde informatie over het instellen van Apple Pay, compatibele apparaten en de landen of regio's waar Apple Pay wordt ondersteund.