Google Pay instellen

Om je virtuele en fysieke kaarten te gebruiken met je Android-apparaat, moet je ze toevoegen als betaalmethode in je Google Wallet

Thomas Vles | GoDutch avatar
Geschreven door Thomas Vles | GoDutch
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om je virtuele en fysieke kaarten te gebruiken met je Android-apparaat, moet je ze toevoegen als betaalmethode in je Google Wallet.

1. Open de Google Wallet app.

2. Tik onderaan op + Toevoegen aan portefeuille.

3. Selecteer Betaalkaart.

4. Tik op + Nieuwe creditcard of bankpas.

5. Doe een van de volgende dingen om kaartgegevens toe te voegen:

• Gebruik je camera om het nummer van je betaalkaart vast te leggen en voer vervolgens de vervaldatum en het CVC-nummer in.

• Tik op Gegevens handmatig invoeren.

6. Druk op Opslaan aan om verder te gaan.

7. Lees de voorwaarden van de uitgever en tik op Accepteren.

8. Je ontvangt een sms met een eenmalige verificatiecode om je kaart toe te voegen aan je Google Wallet. Voer de verificatiecode in om betalingen met Google Pay te activeren.

Zodra de set-up is voltooid, ontvang je een sms waarin wordt bevestigd dat je betaalkaart klaar is voor Google Pay. Je kunt je kaart nu overal gebruiken waar je een contactloos symbool of het Google Pay-logo ziet.

ℹī¸ Als je te horen krijgt dat jouw kaart niet compatibel is met Google Wallet, is het aan te raden een ondersteuningsverzoek in te dienen in de app of een e-mail te sturen naar [email protected].

Ga naar Google Support voor meer gedetailleerde informatie over het instellen van Google Wallet, compatibele apparaten en de landen of regio's waar Google Pay wordt ondersteund.