Alle collectiesBeveiliging, veiligheid en fraude preventie
Bescherm tegen oplichting met remote-access

Bescherm je account tegen oplichting met externe toegang

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is oplichting met externe toegang?

Bij oplichting met externe toegang nemen fraudeurs contact met je op en doen zich voor als iemand die zij niet zijn. Vervolgens overtuigen ze je om op weblinks te klikken of applicaties te downloaden om toegang te krijgen tot uw account.

Zodra ze toegang hebben, zullen fraudeurs proberen toegang te krijgen tot je financiële rekeningen en informatie.

Hoe u uw account veilig kunt houden

Blijf alert en zorg ervoor dat je:

• Download geen applicatie voor externe toegang, zoals AnyDesk of TeamViewer; we zullen je nooit vragen om software te downloaden

• Verplaats je geld niet naar een 'veilige' rekening, zelfs niet als iemand zegt dat je account gehackt is. We zullen je nooit vragen geld over te maken

• Deel uw wachtwoord en sms-codes niet en stuur geen beveiligings-e-mails door naar wie dan ook. We zullen nooit om deze informatie vragen

Hoe u uzelf kunt beschermen tegen oplichting

• Als iemand die beweert van GoDutch of Swan te zijn, je vraagt ​​een applicatie te downloaden, of een weblink (zoals AnyDesk of TeamViewer) te bezoeken om toegang te krijgen tot uw computer of mobiele telefoon, hang dan onmiddellijk op.

• Meld deze incidenten eerst via de in-app chat of telefonisch op +31 20 8088 020.