Virtuele kaarten

Voor online en in-app transacties met je virtuele kaart, je kaartnummer, de vervaldatum en de Card Verification Code (CVC)

Thomas Vles | GoDutch avatar
Geschreven door Thomas Vles | GoDutch
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Virtuele kaarten zijn betaalkaarten die worden gebruikt voor online en in-app transacties, maar ook voor contactloze betalingen.

Voor online en in-app transacties met je virtuele kaart moet je gevoelige informatie opgeven, zoals je kaartnummer, de vervaldatum en de Card Verification Code (CVC). Je kunt de kaartnummers bekijken in de app.

⚠️ Behandel deze nummers als je PIN-code - houd ze geheim om fraude te voorkomen. Als je ze gebruikt, zorg er dan voor dat niemand je scherm kan zien.

Sla de virtuele kaartnummers niet op, want dat kan riskant zijn. Open ze in plaats daarvan via de app wanneer je ze nodig hebt.

Contactloze betalingen kunnen worden gedaan via mobiele betaalapps zoals Apple Pay en Google Pay, en bij elk verkooppunt met een kaartlezer die tap-to-pay accepteert, meestal aangegeven met het contactloze betaallogo.

Soorten virtuele kaarten

Als je een kaart bestelt, kun je kiezen uit drie opties:

1. Alleen virtuele kaart: je hebt alleen een virtuele kaart nodig voor online transacties en contactloze betalingen.

2. Virtuele en fysieke kaart: je wilt een fysieke kaart. Er wordt standaard een virtuele kaart gegenereerd als je een fysieke kaart aanvraagt, je moet er een hebben voordat een fysieke kaart kan worden afgedrukt. Als je deze optie kiest hoef je niet ook nog een tweede virtuele kaart aan te vragen. Goed om te weten, fysieke kaarten zijn alleen beschikbaar in betaalde abonnementen.

3. Virtuele kaart voor eenmalig gebruik: je wilt eenmalige betalingen of terugkerende transacties uitvoeren met één verkoper.

Na het bestellen kun je alle virtuele kaarten direct gebruiken. Je kunt de instellingen bijwerken, gevoelige kaartgegevens bekijken en alle kaartsoorten annuleren in de app. Je kunt ook de verschillende kaarttypes bekijken en beheren in de app.

💡 Als je meerdere kaarttypes hebt, *noem je de kaarten zo dat je een onderscheid kunt maken tussen elke kaart en hun specifieke doel.

Virtuele kaarten zonder fysieke kaart

Een virtuele kaart zonder fysieke tegenhanger wordt als *Virtueel gemarkeerd in jouw kaartaanduiding in de app.

Als je hebt gekozen voor alleen een virtuele kaart, kun je later altijd nog een fysieke kaart aan deze kaart koppelen.

Een fysieke kaart bestellen voor een bestaande virtuele kaart:

1. Ga naar Kaarten in het menu.

2. Selecteer het tabblad Fysieke kaart.

3. Klik op Bestellen, waardoor een pop-up verschijnt.

4. Controleer of wijzig je verzendadres en klik vervolgens op Valideren.

⚠️ Wees voorzichtig met het toevoegen van je adres, want na validatie kan dit niet meer worden gewijzigd.

Virtuele kaarten gekoppeld aan fysieke kaarten

Een virtuele kaart met een fysieke tegenhanger wordt gelabeld als *Virtueel en Fysiek in jouw kaartaanduiding in de app.

Deze virtuele kaart vertegenwoordigt het contract voor alle bijbehorende fysieke kaarten. Virtuele en fysieke kaarten hebben altijd verschillende kaartnummers, vervaldata en CVC's, of ze nu tegelijkertijd of op verschillende tijdstippen zijn aangemaakt.

Bekijk de unieke informatie van elke kaart in de tabbladen Virtuele kaart en Fysieke kaart.

Updates aan de instellingen van je kaart hebben invloed op zowel de virtuele kaarten als de gekoppelde fysieke kaart. Als je je virtuele kaart annuleert, worden de gekoppelde fysieke en digitale kaarten ook geannuleerd.

Kaarten voor eenmalig gebruik

In plaats van fysieke kaarten te gebruiken voor online aankopen, kun je ook overwegen om virtuele (SUV) kaarten voor eenmalig gebruik te gebruiken. SUV-kaarten zijn een veiligere optie voor online betalingen omdat ze het risico op frauduleuze aankopen verkleinen. Je kunt eenmalige of terugkerende SUV-kaarten aanmaken:

1. Eenmalig: kunnen worden gebruikt voor een eenmalige betaling, waarna ze niet meer werken.

2. Terugkerende kaart: meerdere betalingen voor één verkoper.

Je kunt de instellingen van je kaart voor eenmalig gebruik op elk gewenst moment bijwerken en je kaart annuleren. Je kunt in de kaartinstellingen ook overschakelen van een kaart voor eenmalig gebruik naar een kaart voor terugkerend gebruik.

Voor meer informatie kun je een ondersteuningsverzoek indienen in de app of een e-mail sturen naar [email protected].